EDUpoint v únoru: Jak bude vypadat revize inkluze a divadelní improvizace jako klíčová kompetence pedagoga

6. 2. 2018
EDUin
Screenshot_1-3

Zveme vás na únorový program EDUpointu na Staroměstském náměstí, který sídlí v Pražském kreativním centru. V Akváriu se bude tentokrát diskutovat plánovaná revize inkluze, Otevřená třída představí metodu Storyline, v Peďáku+ se zaměříme na divadelní improvizaci pro učitele a další týden bude následovat Učitelský večer. Newsletter EDUpointu s programem si můžete v pdf stáhnout ZDE. Těšíme se na Vás!

 

  • Otevřená třída

Každé první úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V únoru se setkáme v úterý 6. února.

6.února
17:00
Angličtina pomocí metody Storyline. Učitelé ze ZŠ Na rovině v Třebosicích u Pardubic nechají účastníky zažít výuku anglického jazyka metodou Storyline. Ta staví na momentálních dovednostech každého žáka, takže je vhodná do heterogenních tříd. Čeká nás mluvení v angličtině, vyrábění postav z papíru a dalších materiálů, trochu prezentací ve skupinách, dramatizace skupinových nápadů, naslouchání ostatním a vnímání jejich světa.

Akce určená především rodičům či prarodičům, aby zjistili, jak se lze učit jinak. Jednou za měsíc zveme inspirativní učitele do „otevřené třídy“, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet nové vyučovací metody a přístupy. Aktivní účast je dobrovolná, můžete jen přihlížet a na závěr budete mít prostor pro dotazy.

 

  • Akvárium

Každé druhé úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V únoru se setkáme v úterý 13. února.  

13. února
17:00
– 19:00. Co je třeba změnit na inkluzi? Nový ministr navrhuje revidovat společné vzdělávání žáků. Co by bylo třeba změnit a co zachovat? V jaké situaci se dnes nacházejí speciální školy? Opravdu hrozí snížení odměn asistentům?

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

 

  • Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V únoru se setkáme v úterý 20. února.  

20. února
17:00 Peďák+:
Divadelní improvizace pro učitele. Koncentrace, kooperace, kreativita, komunikace. Čtyři pilíře divadelní improvizace a zároveň klíčové dovednosti pedagoga, který si klade za nárok nebýt jen mechanismem na předávání látky, ale živým partnerem a průvodcem. Workshop se skrze metody divadelní improvizace zaměřuje na rozvíjení dovednosti improvizace jako takové. Povede ho mladý lektor z Pedagogické fakulty UK, Jan Mrázek.

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat další zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například workshopy na téma hlasové výchovy, psychohygieny, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

 

  • Učitelský večer

Každé čtvrté úterý v měsíci od 17:30 (!) do 19  hodin. V únoru se setkáme v úterý 27.února.

27. února. 17:30
Učitelský večer, věci, co můžu využít zítra v hodině.

Učitelský večer je setkání všech, kdo se od sebe navzájem chtějí učit, jak učit. Přijít může kdokoliv – učitelé, studenti, zájemci o vzdělávání. Během večera vystoupí 4-5 řečníků s krátkým příspěvkem (max. 10 minut) následovaným diskuzí. Příspěvky jsou předem připravené, musí vycházet z vlastní praxe prezentujícího a jsou zaměřené na praktické aktivity, metody, přístupy – cokoliv „co můžu použít zítra v hodině“.

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články