IMG_3687

Inspirace, síťování, sdílení zkušeností, taková byla letošní letní škola Global Teacher Prize CZ

Letní škola pro finalisty GTP CZ je součástí ocenění od roku 2020 a na té letošní se sešlo téměř 60 účastníků.

Cílem tohoto dnes již tradičního letního setkání je vzájemné propojení finalistů napříč všemi ročníky ceny tak, aby mohli v bezpečném prostředí sdílet své zkušenosti, rozvíjet dlouhodobou spolupráci a být inspirací nejen pro sebe navzájem, ale i pro širší učitelskou komunitu. Na každý den čtyřdenního intenzivního soustředění byly připraveny workshopy externích lektorů i samotných finalistů, kteří tak nechali nahlédnout kolegy do svých hodin. Zažili jsme tandemovou výuku, seznámili se s formáty profesního učení, pracovali s individuálními cíli učení a společně jsme si vyzkoušeli třeba i to, jak se připravit na rozhovory v médiích.

Letní škola GTP CZ (c) Kateřina Lánská

První den bylo na programu setkání finalistů letošního ročníku ceny Global Teacher Prize CZ a společná reflexe toho, co jim účast v ceně přinesla a co sami mohou nabídnout ke sdílení ze své učitelské praxe.

Na co si hraju nejraději?

Pondělní dopolední blok se věnoval příkladům aktivit a metod, které letošní finalisté rádi sami používají při práci se svými žáky. Dozvěděli jsme se tak o tom, jak pracovat s pocity a jejich vizualizací.

O principech vrstevnického učení a jak je využívat například v tématech spojených s environmentální výchovou.

Jak pracovat s představami a rozvíjet myšlení dětí nebo proč je tak důležité spolupracovat a co nám na spolupráci s ostatními vyhovuje a co nás naopak ruší?

Mezi sérií jednotlivých tematických workshopů by samozřejmě také čas na seznamování, vzájemné poznávání a sdílení.

Děkujeme všem finalistům, lektorům, porotcům a partnerům ceny za tyto čtyři dny nabité neskutečnou energií!

(c) Kateřina Lánská

Cenu GTP CZ 2024 přináší EDUin. Generálním partnerem je Nadace České spořitelny. Hlavním partnerem je Livesport. Dalšími partnery jsou AKADEMIE, Nadace Blížksobě, Nadace The Kellner Family Foundation, Nadace JABLOTRON, PwC Česká republika, Nadace Qminers.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články